Upptäck Teneriffa på ett annorlunda sätt

En soldränkt ö med sommar nästan året runt. Vattensport, fiske och bad i Atlanten. Men... Ska du vandra eller cykla på Teneriffa? Klicka på länken KUSTVÄDER under kartan och följ noga varningsanvisningar.
Tänk på att GPS'n kan visa fel uppe i bergen och i skogen. Ha alltid en provisorisk karta och en enkel kompass med dig. Ladda ner en karta med naturparker på Teneriffa.
Utan tvekan den största turistattraktionen på Teneriffa är vulkanen Teide med sina 3 718 meter. Vulkantoppen fram till 3.555 meter kan nås med en 2482 meter lång kabinbana. Resterande 166 meter till kratern går man till fots men man måste söka först tillstånd. Tillståndet utfärdas av Reservas Parques Nacionales utan avgift.
GPS track för bestigning av Teide. Aktuellt temperatur vid linbanans nedre station hittar du på Teneriffa väder idag.
Turistkarta - Online turistkarta, vandringskarta, busskarta Teneriffa och vägkarta.
Busskommunikation - Karta över kollektivtrafik på Teneriffa Läs mer längst ner vid 'Vädret på Teneriffa idag från norr till syd'.
Unik karta av dag och natt i realtid runt om i världen
Turistkarta
Vattentemperatur i Atlanten I Vattentemperatur i Atlanten II Snorkling Surfing Paragliding Jättevågor

PDF turistkartor

Puerto de la Cruz Santa Cruz - La Laguna Costa Adeje Busshållplatser Costa Adeje Teneriffa Dykningsplatser Kanarieöarna
Teneriffa

Väder prognos & prognos för kitesurfing, windsurfing och surfing

Väderprognos stränder Kustväder Molnkarta El Medano

Klimat

Ön har flera olika klimat. Bara öns nordöstra del har två olika klimat och brukar ha två helt olika väderförhållande vid samma tidpunkt. Gränsen går vid Las Canteras norr om La Laguna. Då gäller det stränder Playa de Las Teresitas (norr om Santa Cruz) och San Juan/Castillo (Bajamar). Detta gör att man kan alltid hitta en plats med för dagens klimat lämpliga förhållanden. Den södra delen av ön har fler soltimmar än den norra. Det mildaste klimatet av hela ön har Puerto de La Cruz. På öns västra sida är landskapet bergigt vilket gör att nederbördsmängden är högre där än på andra delar av ön. Till skillnad från Medelhavet, på Teneriffa finns inga hajar eller maneter. Vattentemperatur under vintern ligger på 20-22°C och sommaren 25-26°C. Lufttemperatur under vintern (januari och början av februari) ligger på runt 18-20°C och under sommaren 28-30°C.
Tänk att på sydligare breddgrader kring Kanarieöarna rekommenderar man solskyddsfaktor så hög som 50. Skuggan och molnen tar bort bara 30-40 % av UV strålningen. Men mycket sol inte är bara en farligt strålning. Det är bevisat att det är en viktig faktor vid läkningen av nerv- och stressjukdomar.

Teneriffa (spanska Tenerife) En spansk ö som ligger i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas nordvästra kust. Teneriffa tillhör provinsen Santa Cruz de Tenerife som tillsammans med provinsen Las Palmas de Gran Canaria bildar den autonoma regionen Kanarieöarna. På Teneriffa finns spaniens högsta berg - vulkan Teide. Huvudstad är Santa Cruz. På Teneriffa finns två flygplatser. I norra Teneriffa flygplatsen heter Aeropuerto Tenerife Norte eller Aeropuerto de Los Rodeos. Den finns i Los Rodeos nära La Laguna. I södra Teneriffa flygplatsen heter Aeropuerto Internacional de Tenerife Sur Reina Sofía och finns nära El Médano. Teneriffas största turistorter: Puerto de la Cruz, Los Gigantes, Puerto de Santiago, San Juan, Playa de las Americas och Los Cristianos.

Fotogalleri

Klicka på miniatyrerna för stor bild!

Boende och flyget till Teneriffa

Om du bokar en resa genom en resebyrå tillkommer en del av dolda avgifter, tex för personalen som finns på platsen. Du kan boka ett boende själv och få det billigare. Du kan prova på sunhotels.net. Då bokar du direkt på platsen och kan välja bland alla hotellen på hela ön. När det gäller flyget till ön, Norwegian är billigast just nu.
Om det är första gången du ska dit då kanske är en bra ide att titta runt eller fråga på sveriges största forum för Teneriffa innan du slår till med boende.
Följ länken: Tenerife.nu.

Shopping

Kläder är billigare på Kanarieöarna än i Europa. Undvik köp av din "billig" fotokamera eller kläder i utländska små eller större affärer. Man kan bli lätt lurad där både på sitt kontokort och produkten. Det kan vara att ju mer du prutar desto mer du kan vara lurad. Köpcentret El Corte Inglés och Centro Comercial Meridiano (Carrefour) i Santa Cruz erbjuder väldigt stor urval av kläder. Den sista erbjuder också gott mat på sista våningen. Ett förslag på en shopping runda i Santa Cruz kan du se på Shoppings Tour - everytrail.com. Du kan äta lunch antigen i köpcentrum Carrefour eller på Plaza de La Candelaria. Allt ligger längst rutan.

Högupplösta bilder och satellitkartor

Los Cristianos 1 Los Cristianos 2 La Laguna Santa Cruz 1 Santa Cruz 2 Teneriffa Foto solkalkylator

Vädret på Teneriffa idag från norr till syd

Teneriffa har en väl fungerande och relativt billig busskommunikation. För att komma från Santa Cruz till Puerto de la Cruz man kan ta linje 102 eller 103. För att komma från Playa de Las Americas, Los Cristianos till Playa de Las Teresitas i San Andrés (Teneriffa norr) ta bussen 110 till Santa Cruz och sedan till San Andrés busslinje 910 (10-15 min). Busstation på spanska i Playa de Las Americas och Puerto de La Cruz heter Estación de Guaguas. I Santa Cruz heter den Intercambiador. Det allmänna bussföretaget heter TITSA och har en grön färg på sina bussar. Om man köper ett "Bono via" kort, får man upp till 50% rabatt. Kortet finns tillgänglig i vissa kiosker och på busstationer - Karta över kollektivtrafik på Teneriffa
Är du redan på ön och har ett dåligt väder på din semesterort? Tar gärna en titt på den sidan på ett Internetcafé för att hitta både sol och värme på en annan del av ön. Du kan se eventuella inkommande regn över Teneriffa på en IR satellitbild på bloggen på satellitkartase.wordpress.com/ Bilden till höger visar jordskalv runt Kanarieöarna de sista dagarna. Sista jordbävning är markerad med en blinkande cirkel. De allra flesta jordskalv i detta område har en tektonisk bakgrund på grund av att Kanarieöarna ligger på tektoniska plattor som pressas mot Afrika.

Image courtesy of the ign.es

Webbkamera

Webbkamera Playa de Las Vistas Webbkamera Santa Cruz Webbkamera Santa Ursula, Teneriffa norr Webbkamera Tejina, Teneriffa Norr. Riktning mot Playa San Juan/Castillo (Bajamar)
Klicka på miniatyrerna för stor bild!
Support
info@satellitkarta.se
small-logo.png
Höjdprofil för färdspår och rutter
Du har tre fönsterrutor. En med den texten, andra till höger med kartan och tredje med grafen under. Du kan maximera/minimera alla fönstren med knappen i mitten på ramen. Klicka på knappen med vänster musknapp, håll ner knappen och flytta till vänster eller till höger, upp eller ner. Välj Sätt att åka. Sök upp din plats eller adress i Destination fältet och tryck Enter. Du kan ange latitud och longitud, men felet kan vara 100-200 meter. Markören är flyttbar. Klicka i kartan om du vill lägga till manuellt nästa punkt. Punkten läggs till den sista sökte punkten. Det maximala antalet punkter är begränsat till 15. Om punkterna har godkänts kan du se en höjdprofil i panelen. Placera musmarkören på den färgade delen av grafen för att följa din rutt, se höjd och lutning. Zoom är beroende av längden på sträckan. Klicka på Radera för att radera punkter och rutten. Vattendjup - ändra Sätt att åka till Fågelväg. Välj minst två valfria punkter på ett vattenområde. Om punkterna har godkänts kan du se vattendjup på grafen. Offroad - funktionen är anpassad för korta ruttor med en stor zoom. Klicka på knappen 3D vägatlas för att uppdatera kartan. Knappen finns ovanpå kartan. Sök upp din plats med zoom-kontroll och inte med Destination fältet. Ändra karttyp till Satellit och Sätt att åka till Fågelväg. Klicka i kartan på valfri punkt för att börja planera din rutt. Markören är flyttbar. Det maximala antalet punkter är begränsat till 15. Om punkterna har godkänts kan du se en höjdprofil nedan. Placera musmarkören på den färgade delen av grafen för att följa din rutt, se höjd och lutning. Skriv ut kartan - klicka på Skriv ut knappen längst upp till vänster. När utskrifts menyn kommer upp, välj Skriv ut markering. Klicka på Skriv ut och kartan skrivs ut.
Vägatlas
Du har tre fönsterrutor, en med den texten, andra till vänster med kartan och tredje vänster om kartan med reseplaneringen. Du kan maximera/minimera alla fönstren med knappen i mitten på ramen. Klicka på knappen med vänster musknapp, håll ner knappen och flytta till vänster eller till höger.
Cykelkarta
En topografisk karta med cykelleder på Teneriffa. Observera att kartan saknar båtförbindelser. Sök upp din destination i sökfältet. Klicka på kartan för start- och slutmål.
Obs! Du får klicka också på cykelbana.
Nedan får du en vägbeskrivning för cyklar samt information om avståndet, tiden och koordinater. Översättaren hittar du längst ner. Markörer är flyttbara. Du kan lägga till markörer vid behov. Klicka på vägbeskrivningen för mer information om rutten. Klicka en gång till för att stänga ner info-fönstret. För att skapa en ny rutt klicka på knappen Cykelkarta överst. Du kan spara din rutt i din GPS med hjälp av EasyGPS programmet.
Turistkarta
En turistkarta över Teneriffa. Du kan söka på kartan bilservice, bensinstation, golfbana, gästhamn, köpcentrum, livsmedelsaffär, småbåtshamn, minnesmärke, sevärdhet, museum, nöje, underhållning, rekreation, restaurang, teater, turistattraktion, turistbyrån, sjukhus, polisstation, busstation, färjeläge, färjeöverfart, flygplats, bank, bankomat, hotell, övernattning, rum, avfartsnummer på motorvägar, parkeringsplats, parkeringsplats - kollektivtrafik, pendelparkering, park, nationalpark, statlig, kommunal park, bibliotek, skola, kongress/konferenscenter, kulturhuset, stadion, idrottsanläggning, domstolsbyggnad, ambassad, konsulat, stadshus och kommunalhus.
Vandringskarta
En vandringskarta över Teneriffa. Observera att kartan saknar båtförbindelser. Sök upp din destination i sökfältet. Klicka på kartan för start- och slutmål.
Obs! Du får klicka också på gångbana.
Nedan får du en beskrivning för vandring samt information om avståndet, tiden och koordinater. Notera att tiden anges för en plan mark. Markens verkliga höjd och höjdprofil kan du se på Cykelkarta. Översättaren hittar du längst ner. Markörer är flyttbara. Du kan lägga till markörer vid behov. Klicka på beskrivningen för mer information om rutten. Klicka en gång till för att stänga ner info-fönstret. För att skapa en ny rutt klicka på knappen Vandringskarta överst. Du kan spara din rutt i din GPS med hjälp av EasyGPS programmet.
Geo Finder med vägatlas
Du har två fönsterrutor, en med den texten och andra till höger med kartan. Du kan maximera/minimera båda fönstren med knappen i mitten på ramen. Klicka på knappen med vänster musknapp, håll ner knappen och flytta till vänster eller till höger. Du kan hitta på kartan: position för centrering av kartan, latitud och longitud av utvalda platsen, pixelkoordinater, tilekoordinater och WRT tile. All information hittar du i kartans nedre vänstra del vid klick. När man scrollar kartan med musen ändras Map Center Lat/Lng.
Sök postnummer och adress
Du kan kombinera gata, gatunr, ort och område. Hitta rätt postnummer för en adress - zooma in kartan och klicka på gatan. Kopiera koordinater vid On Click Lat/Lng, klista in i Destination fältet och klicka på Sök! Klicka på markören. Hitta område via postnummer - skriv land följt av kommatecken och postnummer. Hitta fullständigt adress - zooma in kartan och klicka på gatan. Kopiera koordinater vid On Click Lat/Lng, klista in i Destination fältet och klicka på Sök! Klicka på markören.
Zoom alternativ
Busshålplataser syns med zoom 16, stigar zoom 15, gator och lokala vägar zoom 14, kommuner zoom 9.
Skriv ut kartan
Klicka på Skriv ut knappen längst upp till vänster. När utskrifts menyn kommer upp, välj Skriv ut markering. Klicka på Skriv ut och kartan skrivs ut.
3D vägatlas med höjdprofil
Google Maps 3D vägatlas med höjdprofil. Hitta höjdprofil för färdspår och rutter. Se vattendjup på ett vattenområde eller skapa Offroad rutter.
    • Santa Cruz: El Arenisco, La Arena/Mesa del Mar, La Garañona, El Caletón, El Bollullo, Martiánez, Jardín, Las Aguas, Santo Domingo, San Marcos, Caletón de Garachico, El Gomero, La Ballenita, La Arena, San Juan, Fañabe, Las Vistas, El Médano, Poris, El Puertito, La Hornilla - Los Guanches, La Nea
      Santa Cruz de Tenerife, Candelaria, Puerto de la Cruz, Puerto de Santiago, Los Cristianos, Costa del Silencio
Real Time Web Analytics