Upptäck Sverige på ett annorlunda sätt med den senaste tekniken från Google Maps

Gå till mobilversionen av Satellitkarta över Sverige

Hitta avståndet mellan städer i Sverige. Ha koll på vägen med Street View. Planera cykel- och vandringsturer på olika typer av kartor med vägprofil och praktisk information om rutten. Skapa GPX filer på noll tid med hjälp av kartor med flyttbara markörer och flyttbar rutt.
Denna sida fungerar inte med Explorer! Det finns flikar både till vänster om kartan och under. Varje flik börjar med en blå remsa. Man kan stänga och öppna de genom att klicka på den vita titeln.
Viktigt! Kartan använder API från Google Maps. För att undvika missförstånd använd Google Maps kartor ('Karta', 'Satellit' och 'Terräng') för att skapa en planering och andra kartor bara för en extra information.
Knappen 'Rita' på kartan - skapa kom ihåg-platsmarkörer eller linjer på kartan. Avsluta linjen med en dubbelklick. Menu kommer upp längst ner på kartan. Klicka en gång till på knappen för att stänga av funktionen. Nu kan du flytta platsmarkörer och linjer vart du vill. Funktionen fungerar inte tillsammans med planeringen.

Med 'Kollektivtrafik' knappen kan du stänga av eller sätta på 'Cykelvägar' efter att du har sökt en cykelrutt. Lägg märke till att 'Kollektivtrafik' och 'Cykelvägar' fungerar endast med Google Maps kartor.
Var uppmärksamt att Googles cykelbanor och vandringsleder stämmer inte överens till 100% med OpenStreet kartor. För att undvika missförstånd, använd endast OpenStreet kartor som extra information och Googles kartor till planeringen.
På en OpenCycle karta, gångbana är märkt med brun streckad linje, gångstig med en fin brun respektive grön streckad linje. Cykelbana och cykelstigar är märkta med en röd, ljusblå, mörkblå linje eller blå streckad linje.
Vissa huvudstäder, bland annat Stockholm, har ett stöd i 45° bilder. Dessa högupplösta bilder ger perspektivvyer mot var och en av kardinal riktning (nord, syd, öst, väst). Dessa bilder finns på 'Satellit' kartan och vid högre zoomnivåer. '45°' ska komma upp längst ner i kartmenu om funktionen är på.
Kända buggar. 'Totalt tid' visas rätt endast för sträckor med tiden upp till 71 timmar och 59 minuter.
 Från
 Till
 Via
 Stäng av
 Undvik motorvägar
 Undvik vägtullar
 Kortaste
 Val av färdvägen
 Avgångstid


Ändra kartans höjd
100%    90%    80%

Förklaringar:
Funktioner 'Från', 'Till', 'Via' och 'Stäng av'. Om du inte kan hitta positionen i sökrutan, kan du använda latitud och longitud. Klicka på knappen där det fattas data och klicka i kartan. Klicka på knappen 'Stäng av'. I fältet "Via" skriv varje namn på en rad och utan kommatecken. Det maximala antalet namn eller Lat/Long positioner i fältet "Via" är 8. Markörer och rutten är flyttbara. Flytta musen över rutten för att få en vit cirkel med ett svart bakgrund. Klicka med vänster musknapp och ändra resplanen efter dina behov. Om du vill ångra ändringar, klicka på 'Ångra ändringar' knappen på kartan. Läs mer om att komma snabbt igång med cykelleder eller vandringsspår i fliken GPS, WGS-84.

 Spår
 Rutt
 Vägpunkter (start, slut)
 Encoded
 Spår
 Rutt

Vägpunkt - består av geografiska koordinater (latitud och longitud). Den kan ha en kort beskrivning typ namn eller riktning. Används för att märka enstaka punkter som fiske- eller jaktplats.
Rutt - består av en kedja sammanhängade vägpunkter. Används oftast i vildmarken utan någon led.
Spår - består av punkter i form av koordinater. Används för att följa till exempel en cykelled eller vandringsspår.

Uppe finns två boxar. Till vänster för att skapa en XML fil och till höger för att skapa en GPX fil. En fil med XML ändelsen, kan du konvertera till GPX på din favorit sajt till just din GPS.
Om du skapar en GPX fil, när du sparar, välj alternativet "Alla filer" och ange gpx. Till exempel minfil.gpx.

Att komma snabbt igång. Klicka i kartan för en start- och slutpunkt för att skapa en kort rutt. Dra en markör längs rutten. Börjar kartan korta ner rutten kan du antigen skapa brytpunkter eller avsluta, spara och forsätta med en ny rutt med början där man avslutade. Easy GPS kan slå ihop sedan alla avsnitt på noll tid. En brytpunkt skapar man genom att placera musmarkören ovanför rutten och flytta den i sidled. Placera markören strax innan rutten ändras. Placera musmarkören ovanför rutten och flytta den den svarta cirkeln med vit bakgrund lite åt sidan och tillbaka.

Man behöver två program (de kan laddas ner utan avgift på internet) för att jobba vidare med dina egna GPX filer.
EasyGPS kan slå ihop olika spår, rutter och vägpunkter till en GPX fil (Merge files). Man kan lägga till egna beskrivningar och namn på filen eller vägpunkter. Vid uppladdningen känner den av också det maximala antalet vägpunkter, rutter och spårpunkter hos en GPS.
GPSBabel kan konvertera mellan olika GPS modeller och kanske det viktigaste minska antalet av spårpunkter eller vägpunkter och anpassa filen till just din GPS (Filters, Routes & Tracks).

Men om du skapar en rutt och kartan räcker inte till? Se på boxen nedan.

Position Lat/Lon (decimalt)

GPS (wpt, rtept, trkpt)

WGS-84 GeoTracker (minuter)

Närmaste address

WGS-84 Lat  

WGS-84 Lon 

Om du planerar en rutt men vill avvika eller vill du ut i vildmarken, behöver du skapa en egen GPX fil. Skapa vilken som en kort GPX vägpunkt, rutt eller spår fil och spara på datorn. Öppna med Anteckningar. Om du behöver en extra kom ihåg markör, kan du klicka på knappen Rita. Klicka i kartan och klicka en gång till på Rita för att stänga av funktionen. Klicka på knappen Sätt på ovan. Klicka i kartan. Du får en markör. Koordinater i tabellen ovan gäller endast om man flyttar på markören. Placera markören där du vill. Högerklicka i rutan GPS (wpt, rtept, trkpt). Markera allt och kopiera. Markera i din fil motsvarande data och klistra in. Fortsätt med andra koordinater. Kom ihåg att namnge koordinater i nummerordning. Det kan underlätta livet. Radera koordinater som du inte behöver och spara. Klicka på knappen Stäng av om du är färdigt. Du kan slå ihop nu den filen med annan med EasyGPS programmet.

Utdata

I rutan Utdata finns koordinater (lat/lng) för skapad rutt. Du kan högerklicka i rutan, markera allt, kopiera och spara i Anteckningar som t ex MinFil.txt. Det kan vara hjälpsamt om du inte har det blekaste aning om antigen GPS eller kartor men vill ha ändå din rutt sparad på din dator. Kopiera sedan innehållet från din fil, klistra in i rutan Indata nedan och klicka på Visa på kartan. Din rutt ska visas på en liten karta under.

Position:  
Heading: 0.0 °
Pitch0.0 °
Pano ID

Förklaringar:

Försäkra dig att knappen 'Rita' på kartan är avstängd. Klicka på knappen 'StreetView' och i kartan. Använd kompassen för att vrida på bilden 360°. Varje klick i kompassen på pilen vänster- eller höger ändrar heading 40° och uppe- eller nere ändrar pitch 13.3°. Ovanför foton har du tre värdena. 'Position' som visar latitud och longitud - klickbart. 'Heading' som visar åt vilket håll tittar du på. 0.0 ° är mot norr. Nordost(NE), öst(E) och sydost(SE) har plustecknet. Nordväst(NW), väst(W) och sydväst(SW) har minustecknet. 180.0 ° är mot söder. 'Pitch' visar antal grader uppåt eller nedåt som du tittar på. 0.0 ° är parallellt mot marken. Plustecknet att du tittar uppåt och minustecknet att du tittar nedåt. Under foton med StreeView finns en information om vägen eller den närmaste korsningen.

Med den undre grafen kan zooma in den övre. Klicka på knappar som finns till vänster och höger och flytta till önskad plats.
Detta fönstret måste vara i öppet läge vid uppdateringen av kartan.
Du kan stänga och öppna detta fönstret genom att klicka på HÖJDPROFIL högst upp till vänster

    Derivata

Förklaringar:
Derivata är en funktion som anger förändringshastigheten i lutningens rakhet. En rät lutning har en linje på grafen, både stigande och fallande, som ändras i små steg. En kurvig lutnig har en linje på grafen som ändras kraftigt och amplituden beror på radien av lutningskurvan. Kan vara hjälpsamt för tävlingscyklister.
Detta fönstret måste vara i öppet läge vid uppdateringen av kartan.
Du kan stänga och öppna detta fönstret genom att klicka på DERIVATA högst upp till vänster

Totalt avstånd:
Totalt tid:
Total stigning:
Total sluttning:
Jämnhet:
Genomsnittlig lutning:
Starthöjd:
Sluthöjd:
Höjdskillnad:

Förklaringar:
Total stigning visar den totala vertikala upphöjningen av vägen. T. ex. om vägen stiger upp 50 meter vertikalt, sedan sänks ner och sedan stiger upp igen 20 meter då ska det visas 70. Värde visas i meter.
Total sluttning visar den totala vertikala nedsänkningen av vägen. T. ex. om vägen sänks ner 50 meter vertikalt, sedan stiger upp och sedan sänks ner igen 20 meter då ska det visas 70. Värde visas i meter.
Jämnhet visar hur pass mycket vägen är jämnt och är summan av Total stigning och Total sluttning. Om ett vägavsnitt är helt jämnt visas 0.
Genomsnittlig lutning visar en genomsnittlig lutning av vägen men med hänsyn till Total stigning och Totalt avstånd. Värdet visas i procent.
Höjdskillnad visar nivåskillnad mellan start och slutpunkten. Positiv tal visar att slutpunkten ligger högre än startpunkten och negativ tal att den ligger lägre. Värde visas i meter.
Du kan stänga och öppna detta fönstret genom att klicka på PRAKTISK INFORMATION OM RUTTEN högst upp till vänster

Bränsle kalkylator

Beräkna kostnaden för resan eller genomsnittlig bensinförbrukning (liter/100 km) av din bil
Avstånd (km):  
Bensinpris:  
Blandad förbrukning per 100 kilometer:  
Mängd av använd bränsle (liter):  
Resekostnad:  
Bränslemängd (liter):  
Genomsnittlig bensinförbrukning (liter/100 km):  

Hur man ska beräkna bränsleförbrukningen?

För att beräkna resekostnaden och bränslemängden välj "Avstånd", "Bensinpris" och "Blandad förbrukning per 100 kilometer".
För att beräkna " Genomsnittlig bensinförbrukning (liter/100 km)" av din bil välj "Avstånd" och "Mängd av använd bränsle (liter)".

Svenska vägar

Europavägar

E4 Helsingborg - Stockholm - Sundsvall - Haparanda
E6 Svinesund - Uddevalla - Göteborg - Helsingborg - Malmö - Trelleborg
E10 Luleå - Kiruna - Riksgränsen
E12 Holmsund - Umeå - Lycksele - Storuman - Umbukta
E14 Sundsvall - Östersund - Storlien
E18 Töcksfors - Karlstad - Örebro - Västerås - Stockholm - Norrtälje - Kapellskär
E20 Öresundsbron - Malmö - Göteborg - Örebro - Eskilstuna - Stockholm
E22 Trelleborg - Malmö - Kalmar - Norrköping
E45 Inlandsvägen: Göteborg - Karlstad - Mora - Östersund - Arvidsjaur - Karesuando
E65 Malmö - Ystad

Riksvägar

9 Trelleborg - Ystad - Simrishamn - Brösarp - Kristianstad
11 Malmö - Simrishamn
13 Ystad - Höör - Ängelholm
16 Flädie - Lund - Dalby
17 Landskrona - Eslöv - Fogdarp - Hörby
19 Ystad - Tomelilla - Brösarp - Kristianstad - Osby
21 Kristianstad - Hässleholm - Åstorp - Helsingborg
23 Malmö - Växjö - Linköping
24 Halmstad - Mellbystrand - Hässleholm
25 Halmstad - Växjö - Kalmar
26 Nissastigen/Inlandsvägen: Halmstad - Gislaved - Jönköping - Mariestad - Kristinehamn - Mora
27 Ronneby - Växjö - Värnamo - Borås - Göteborg
28 Karlskrona - Vägershult (Vetlanda)
29 Karlshamn - Tingsryd - Växjö
30 Växjö - Jönköping
31 Kalmar - Nybro - Vetlanda - Nässjö - Jönköping
32 Vetlanda - Mjölby - Motala
34 Kalmar - Vimmerby - Linköping - Motala
35 Västervik - Linköping
37 Växjö - Oskarshamn
40 Göteborg - Borås - Jönköping - Nässjö - Västervik
41 Varberg - Borås
42 Borås - Trollhättan
44 Uddevalla - Lidköping - Götene
46 Ulricehamn - Skövde
47 Oskarshamn - Jönköping - Falköping - Grästorp - Trollhättan
49 Skara - Skövde - Askersund
50 Jönköping - Ödeshög - Motala - Örebro - Falun - Söderhamn
51 Norrköping - Örebro
52 Nyköping - Katrineholm - Örebro
53 Oxelösund - Nyköping - Malmköping - Eskilstuna
55 Norrköping - Katrineholm - Strängnäs - Enköping - Uppsala
56 Norrköping - Katrineholm - Kungsör - Västerås - Sala - Heby - Gävle
57 Katrineholm - Södertälje
61 Karlstad - Arvika - Morokulien
62 Karlstad - Långflon - norska gränsen
63 Karlstad - Kopparberg (Ludvika)
66 Västerås - Fagersta - Ludvika
68 Örebro - Lindesberg - Fagersta - Avesta - Storvik - Gävle
70 Enköping - Borlänge - Mora - Idre - norska gränsen
71 Borlänge - Malung - Sälen - norska gränsen
72 Uppsala - Sala
73 Stockholm - Nynäshamn
75 (Södra länken) E4 Västertorp - Årsta - 222 Nacka
76 Norrtälje - Östhammar - Gävle
77 Norrtälje - Knivsta (Uppsala)
80 Gävle - Falun - Rättvik
83 Tönnebro - Bollnäs - Ljusdal - Ånge
84 Hudiksvall - Ljusdal - Sveg - Funäsdalen - norska gränsen
86 Sundsvall - Bispgården
87 Östersund - Sollefteå
90 Härnösand - Sollefteå - Åsele - Vilhelmina
92 Umeå - Åsele - Dorotea
94 Luleå - Antnäs - Älvsbyn - Arvidsjaur
95 Skellefteå - Boliden - Arvidsjaur - Arjeplog - Kuoletisjaure - norska gränsen
97 Luleå - Boden - Jokkmokk
98 Överkalix - Övertorneå
99 Haparanda - Övertorneå - Pajala - Karesuando

Länsvägar

100 Skanör med Falsterbo - Vellinge
101 Malmö - Anderslöv - Mossbystrand
102 Skurup - Veberöd
103 Lund - Lomma
104 Saxtorp - Kävlinge - Gårdstånga - Sjöbo
105 Båstad - Ängelholm
106 Teckomatorp - Svalöv - Kågeröd
107 Ängelholm - Åstorp - Bjuv
108 Trelleborg - Svedala - Lund - Kävlinge - Ljungbyhed - Åsljunga
109 Ask - Kågeröd - Billesholm
110 Saxtorp - Asmundtorp - Bjuv - Hyllinge
111 Helsingborg - Höganäs - Mölle
112 Åstorp - Höganäs
113 Gårdstånga - Eslöv - Stockamöllan
114 Munka-Ljungby - Örkelljunga
115 Våxtorp - Torekov
116 Bromölla - Olofström - Ryd
117 Hässleholm - Markaryd - Halmstad
118 Olseröd - Åhus - Kristianstad - Bjärlöv
119 Hässleholm - Ryd
120 Strömsnäsbruk - Älmhult - Tingsryd - Emmaboda - Nybro
121 Pukavik - Olofström - Älmhult
122 Karlskrona - Rödeby - Ingelstad - Växjö
123 Sölvesborg - Nogersund
124 Ljungby - Liatorp
125 Kalmar - Lindsdal - Fagerhult - Vetlanda
126 Karlshamn - Ryd - Alvesta - Lammhult
127 Värnamo - Vrigstad - Vetlanda
128 Sävsjö - Eksjö
129 Hultsfred - Mariannelund
130 Söderåkra - Torsås
131 Tranås - Österbymo
132 Huskvarna - Aneby
133 Gränna - Tranås
134 Eksjö - Kisa - Åtvidaberg
135 Gamleby - Bränntorp - Kisa
136 Ottenby - Färjestaden - Borgholm - Byxelkrok - Nabbelund
137 (Ölandsleden) Kalmar - Ölandsbron - Färjestaden

140 Visby - Klintehamn - Fidenäs
141 Klintehamn - Hemse
142 Visby - Hemse - Fidenäs - Burgsvik
143 Visby - Roma - Ljugarn
144 143 Ljugarn - Hemse
146 Slite - Boge - Ala 143
147 Visby - Slite - Lärbro
148 Visby - Fårösund
149 Visby - Kappelshamn - Lärbro
150 Falkenberg - Torup
151 Värnamo - Gnosjö
152 Bredaryd - Skillingaryd
153 Varberg - Ullared - Smålandsstenar - Bredaryd - Värnamo
154 Falkenberg - Ullared - Hillared - Borås
155 Göteborg - Öckerö
156 Härryda - Kinna - Tranemo - Norra Unnaryd
157 Ulricehamn - Limmared
158 Göteborg - Särö - Kungsbacka
160 Lanesund - Henån - Varekil - Stenungsund - Stora Höga
161 Uddevalla - Lysekil
162 Munkedal - Lysekil
163 Dingle - Fjällbacka - Grebbestad - Bullaren
164 Åmål - Billingsfors - Dals-Ed - Skee(Strömstad)
165 Dingle - Hällevadsholm - Holtet - norska gränsen
166 Mellerud - Dals-Ed
167 Lilla Edet - Ljungskile
168 Kungälv - Marstrand
169 Myggenäs - Rönnäng
170 från E6 till norra Stenungsund
171 Munkedal - Hallind - Hunnebostrand
172 Uddevalla - Bengtsfors - Arvika
173 Frändefors - Färgelanda
174 Dingle - Smögen
175 Säffle - Arvika
176 Vik - Strömstad - Värmlandsbro
177 Årjäng - Vännacka - Åmotfors
178 Varekil - Ellös

180 (Trollhättan) - Anten - Alingsås - Borås
181 Vårgårda - Falköping
182 Ulricehamn - Timmele - Vårgårda
183 Fristad - Herrljunga
184 Falköping - Skara - Lidköping
185 Bottnaryd - Mullsjö
186 Grästorp - Nossebro - Lekåsa
187 Lidköping - Vara
190 Hjällbo - Gråbo - Sollebrunn - Nossebro
193 Falköping - Tidaholm - Hjo
194 Skövde - Hjo
195 Jönköping - Hjo - Karlsborg
200 Otterbäcken - Hova - Skövde
201 Mariestad - Hjo
202 Mariestad - Hultet
204 Gullspång - Vintrosa - Lanna
205 Askersund - Laxå - Karlskoga - Hällefors
206 Mantorp - Skänninge – Vadstena
207 Örebro - Odensbacken
209 Norrköping - Arkösund
210 Norsholm - Söderköping - Tyrislöt
211 Borensberg - Hjortkvarn
212 Valdemarsvik - Gryt
213 Björnsholm – Loftahammar
214 Eskilstuna - Läppe
215 Finspång - Norsholm
216 Gammelsta - Dämbol
218 Från E4 - Vagnhärad - Trosa
219 223/Nyköping - Sjösa - Studsvik - Vagnhärad

221 52 Bettna - 55 Flen f.d. 58
222 75 Stockholm - Stavsnäs
223 E4 Nyköping - Björnlunda - Läggesta E20 - Mariefred
224 E4 Lästringe kyrka - Gnesta (Sigtunarondellen) 57
225 E4 Södertälje - Ösmo 73
226 75 Årsta – Huddinge - Vårsta 225
227 73 Handen - Dalarö
229 Örby - Tyresö
230 E20 Eskilstuna - Alberga
233 Kopparberg - Ramnäs 66
236 Karlstad - Skoghall
237 Karlskoga - Storfors
238 Brunskog - Västra Ämtervik
239 Ekshärad - Torsby - norska gränsen
240 Väse – Molkom - Hagfors
241 Sunne - Munkfors
243 Åtorp - Degerfors – Karlskoga – Nora
244 Hällefors - Nora 50 68
245 Ludvika - Fredriksberg - Hagfors - Uddeholm
246 Filipstad - Hagfors
247 Ludvika - Björbo
249 Arboga - Lindesberg 50 68
250 E20 Kungsör - Köping - Fagersta 66 68
252 Kvicksund - Ramnäs
254 72 Heby - Fjärdhundra 70
255 Uppsala - Märsta
256 Sala - Norberg
257 225 Rosenhill - Västerhaninge 73
258 Hågelbyleden: E4 Alby - Tumba 226
259 Botkyrkaleden: E4 Fittja Haninge 73

260 Stockholm – Nacka - Handen
261 Stockholm(Brommaplan) - Ekerö
262 Häggvik - Danderyd
263 Märsta - Skölsta (Enköping)
264 Arninge - Vallentuna
265 Häggvik - Rosenkälla
266 Hedemora - Falun
267 Stäket - Rotebro
268 Upplands Väsby - Brottby
269 Bro – Håtunaholm (Skokloster)
270 Norberg - Hedemora - Ängelsfors (Hofors)
271 Västertorp – Farsta - Trångsund
272 Uppsala - Gysinge - Sandviken - Ockelbo - Sibo 83
273 Märsta/Arlandastad - Arlanda - Almunge - Alunda
274 Arninge – Vaxholm - Ålstäket (Gustavsberg)
275 Stockholm - Vällingby – Hjulsta
276 Rosenkälla - Åkersberga - Norrtälje
277 Stockholm - Lidingö
278 Norrtälje - Furusund
279 Ulvsunda - Helenelund
280 E18 Söderhall - Rimbo - Ekensborg 76
282 Uppsala - Edsbro
283 76 Svanberga - Grisslehamn
288 Uppsala - Östhammar 76
290 Uppsala - Forsmark
291 Mehedeby - Älvkarleby 76
292 Söderfors - Tierp - Österbybruk - Harg 76
293 Falun - Amsberg
296 Orsa - Voxna - Ytterhogdal

301 Alfta - Edsbyn - Rättvik
302 Kungsgården - Medskog
303 Ockelbo - Hagsta
305 Delsbo - Stöde
307 Jättendal - Hassela
310 Västbacka - Los - Korskrogen
311 Sälen - Särna - Tännäs
314 Ytterhogdal - Kölsillre
315 Hedlanda - Östavall
316 Klövsjö - Åsarna
320 Kovland - Kälarne
321 Svenstavik - Mattmar (Åre)
322 Staa (Åre) - Skalstugan - norska gränsen
323 Bräcke - Hammarstrand
330 Indal - Bergeforsen
331 Bergeforsen - Backe
332 Lunde - Gallsätter
333 Bollstabruk - Sandslån
334 Lugnvik - Överlännäs
335 Sollefteå - Örnsköldsvik
336 Järpen - Kall - norska gränsen
339 Krokom - Föllinge - Strömsund

340 Krokom - Valsjöbyn - norska gränsen
342 Strömsund - Gäddede - norska gränsen
344 Lillholmsjö - Föllinge - Hammerdal - Selsviken
345 Strömsund - Ramsele
346 Hoting - Junsele
348 Örnsköldsvik - Hälla(Åsele)
352 Örnsköldsvik - Fredrika
353 Nordmaling - Bjurholm - Lycksele
356 Älvsbyn - Boden - Niemisel - Morjärv
360 Lycksele - Vilhelmina
363 Umeå - Vindeln - Rusksele - Sorsele - Ammarnäs
364 Umeå - Botsmark - Burträsk - Skellefteå
365 Åsele - Lycksele - Glommersträsk
370 Boliden - Malå - Holmfors
372 Skellefteå - Skelleftehamn
373 Piteå - Abborrträsk (Arvidsjaur)
374 Piteå - Älvsbyn - Ottostorp (Jokkmokk)

383 Börjelslandet - Boden
392 Överkalix - Korpilombolo - Pajala
394 Gällivare - Tärendö - Pajala
395 Pajala - Junosuando - Vittangi
398 Sangis - Hedenäset
402 99 - Pello - finska gränsen
403 Pajala - Kaunisjoensuu - finska gränsen
404 Muodoslompolo - Muoniovaara - finska gränsen
Källan till Svenska vägar: sv.wikipedia.org 2010

Sveriges farligaste vägar

Europavägar

E4 Kongberget -Gnarp/Blingsjö
E4 Ullånger-Docksta
E4 Njurunda-Sundsvall
E4 Boviken-Rosviken
E6 / E20 Norrleden, Göteborg
E6 Pålen-Lugnet, Skee-Ejgst
E12 Umeå-Brännland, Brattby-Vännäs
E14 Pilgrimstad-Optand
E14 Sundsvall-Stöde
E18 Kapellskär-lv 1030
E18 Björkås-Karlstad
E20 Alingsås -Vara (Sveriges topp-i-ett)
E20 Skara-Örebro (Sveriges topp-i-ett)

Riksvägar

9 Ystad - Simrishamn
16 Dala - Lundby
23 Höör - Hässleholm
40 Gräns V Götalands län - Borås
41 Västra Derome - N/O län
44 Grästorp - Götene
45 Göteborg - Trollhättan
45 Vid Sunne
45 Vid Torsby
49 Skövde - Tibro
50 Lindesberg - länsgräns Örebro
50 Grängesberg - Gräsberg
51 Kvarntorp - Örebro
55 Strängnäs - Hjulsta
55 Örsundsbro - Kvarnbosund
62 Forshaga - Munkfors
63 Karlstad - Molkom
66 Gräns U/W län - Ludvika
67 / 72 Sala - Uppsala
70 Enköping - Sala
70 Borlänge - Mora
76 Norrtälje - länsgräns
70 Rimbo - Gottröra
83 Sibo - Vallsta
97 Sunderbyn - Boden

Länsvägar

104 Saxtorp - Gårdstånga
107 Bjuv - Ängelholm
108 V17-Röstånga
117 Genevad - Halmstad
160 Stenungsund - Rotvik
190 Lärjemotet - Olofstorp
225 Hela sträckan
226 Hela sträckan
257 lv 549 - lv 542
259 Gladö kvarn - Masmo
269 tpl Bro - lv 263
372 Skellefteå - Skellefteå hamn
509 E20 - Järna
940 Kungsbacka - Gottskär
Källan till Sveriges farligaste vägar: SVEVIA 2011-09-26
Copyright 2008 - © satellitkarta.se
Support: info@satellitkarta.se